Personporträtt Kenneth O

Personporträtt

Kenneth Olofsson, hembygdsföreningens ordförande

Kenneth Olofsson, infödd Gimobo, blev ordförande i Gimo hembygdsförening 2007. Han känner trakten sedan barnsben och vet genast vem det gäller när personligheter som Bumsarn, Fornbolarn eller Brockbolarn kommer på tal. Det är en stor fördel när hembygdsarbetet skall bedrivas med hög kompetens.   


I sin ungdom ägnade sig Kenneth mycket åt idrott. Han var en av Gimos bästa fotbollsspelare på 1960-talet. Som snabb högerback raderade han ut de flesta attacker från motståndarna när Gimo spelade i näst högsta serien 1966. Det var nog många allsvenska lag som gärna hade sett Kenneth i sin spelartrupp vid den tiden. Han var också snabb på löparbanorna och ingick i det lag som fortfarande har klubbrekordet för Gimo i stafettlöpning 4x100 meter.


Efter att ha arbetat på Sandvik fram till sin pensionering började Kenneth att på allvar intressera sig för hembygdsarbete. Han kombinerar detta med sitt stora naturintresse. Kenneth är mycket hemmastadd i området väster om Gimo eftersom han är uppväxt i en av byarna där, nämligen Dalkarlsäng. Väster om Gimo ligger också Gimodammen som får många besök av Kenneth. Då är kameran laddad och många vackra natur- och djurbilder finns i hans fotoalbum.


Gimo 2011-12-27

Yngve Vällstrand 

Kenneth delar ut lotteripris vid en berättarkväll i Kvarnen 2010.

Lycklig vinnare är Clary Östlund.